🍁 Blogtobar #14: Kako kruška doprinosi zdravlju organizma?
Jedna od najzdravijih voćki jeste kruška. Ne samo da je zdrava, nego je i slasna voćka i izuzetno prijatnog mirisa. Kao i jabuka i drugo voće i kruška ima svoja lekovita svojstva.
Kao prvo, kruška obiluje vlaknima, Više od 20% potrebne količine vlakana koje treba dnevno uneti, obezbediće konzumiranje samo jedne kruške na dan. Vlakna su čistači loših masti u organizmu i olakšavaju rad creva.
Kako je bogata i antioskidansima i flavonoidima, ona je dobra u borbi protiv starenja. Kako su flavonoidi dobri u borbi protiv slobodnih radikala, deluju blagotvorno kod osoba sa dijabetisom tipa 2. Održavaju nivo šećera u krvi.
Preporuka je da se plod jede sa korom, jer sadrži kvercetin koji podiže imunitet i ublažava upale. Vitamin B koji sadrži je dobar za nervni sistem i borbu protiv stresa. Betakaroten je dobar za kožu. Takođe, ako se osećate slabo i pospano, kruška daje instant energiju, jer sadrži visok nivo glukoze. Dobra je i kod osoba sa povišenom temperaturom, jer prirodno rashlađuje organizam.
Verujem da sam vas ubedila da treba da konzumirate kruške, s'toga ujutru, neka se nađe u vašoj potrošačkoj korpi, jer doneće benefite za zdravlje vašeg organizma.
Comments
Post a Comment