🍁 Blogtobar #8: Pužići - ukusni keksići idealni za jesenje dane
Kako jesen zakuca na vrata, sa njom i hladnije vreme i kiša, nekako omiljena stvar nam postaje da se ušuškamo u krevet i uživamo uz film, topao napitak i neke keksiće. Kako su kupovni puni aditiva, uvek je dobra stvar napraviti pravi domaći keksić, koji može biti napravljen i od zdravije varijante brašna i sastojaka, ali po istoj recepturi.
Jedan od meni omiljenih jeste pužić. Ne samo da je ukusan, nego je i lepog izgleda, te je savršen za dekoraciju. Keksić dugo zadržava mekanu teksturu, što znači da ne morate sve u jednom danu da pojedete, bez brige, biće lepi i ukusni i u narednih nekoliko dana.
I ne briniti, s'vremena na vreme nije strašno napraviti izuzetak i uživati u ovim ukusnim keksićima ili nekim drugim, najbitnije je da napravite balans i da ste umereni u količini. U nastavku teksta možete pronaći recept, te i vi uživati u ovim zalogajčićima.
Sastojci: 200 gr šećera, 200 gr masti, 1 dl mleka, 500 gr brašna, 3-4 kašike kakaa, 1 prašak za pecivo i vanil šećer.
Priprema: Pomešati mast, šećer i vanil i dodati prašak za pecivo, mleko i brašno. Izručiti na površinu, umesititi glatko testo i podeliti na dva dela. U jedan deo staviti kakao. Testo ostaviti da odstoji 30 min u frižideru, te nakon toga rastinjiti. Na svetlo testo staviti tamno i urolati ga. Seći na tanke kriške i ređati na pleh. Peći 15 do 20 min na 200°C.
Prijatno!
Comments
Post a Comment